dissabte, 25 de desembre de 2010

L'extranya fixació de les autoritats xineses amb els encenedors

Una de les normes de seguretat als aeroports xinesos és la prohibició de pujar encenedors als avions. Volant de Beijing a Qingdao jo em vaig fer el boig i el vaig posar a la motxilla pensant que passaria desapercebut al mig dels cables de l'ordinador, els subratlladors fluorescents i la capsa de juanoles. però al passar-la per l'escaner me'l van enxampar i confiscar automàticament i sense judici previ.

Així que amb tabac però sense encenedor i amb una estona d'espera per davant, em vaig passar per la zona de fumadors amb l'esperança de trobar-hi algú amb mistos. I al costat de la porta em vaig trobar amb aquest curiós aparell


En compensació pel requisament han posat a disposició dels nicotinòmans aquesta caixa amb quatre encenedors de cotxe incrustats que la gent ha de prémer i utilizar quan salten una vegada calents. El passat mes d'agost, al mateix lloc, hi havia un encenedor lligat amb un cordill a disposició dels viatgers, però m'imagino que el risc de que algú tallés el fil i s'endugués el perillós artefacte a dalt de l'avió ha justificat l'inversió en tal andròmina.

Per cert, no a Qingdao però sí a Beijing, a l'arribada, una vegada recollides les maletes i abans de sortir al carrer, hi ha tres caixes plenes dels encenedors procedents de la confiscada, potser n'hi havia més de 1000, amb una nota que indica "encenedors gratuïts, màxim un per passatger". Em sembla just. Llàstima que no ho facin a tots els aeroports.