diumenge, 31 d’octubre del 2010

panellets

La primera vegada que vaig tastar la pastisseria del nord d'Àfrica em va recordar molt als panellets: massapà. fruits secs i molt de sucre o mel. Avui menjant panellets he recordat aquella sensació i he anat a buscar si hi tenen alguna cosa a veure. Tot i que sembla que l'origen no és gaire clar, hi ha força opinions que el situen als països de cultura àrab. El fet de menjar-los per Tots Sants podría tenir l'origen en els pans que es dipositaven a les tombes dels difunts per ajudar-los a fer el llarg viatge que tenien per davant. Aquí podríem trobar també l'origen del nom?
En definitiva, que com en tantes coses de la nostra cultura, aquí hi podem trobar una fusió de cultures diferents i de diferents èpoques. I que sigui per molts anys. Inch Allah.

panellets
reposteria àrab

fotos:

2 comentaris:

Landahlauts ha dit...

Es cierto que hay muchas similitudes. En Andalucía pasa igual, con mayor motivo, porque Andalucía fue islámica bastante más tiempo. El pestiño andaluz es muy, muy parecido a la 'chubakia' tan típica del Ramadán en Marruecos. Curiosamente muchas de esas recetas de repostería de Al-Andalus se conservaron (alhamdulillah) en los conventos de monjas andaluces. Eso sí... cambiaron las grasas animales y las mantequillas por mantecas de cerdo...

Benditas fusiones culturales.
Salutacions

Pere M ha dit...

Curiós això de les monges