divendres, 29 d’abril de 2011

Marihuana

No em posaré a defensar ara que la maria sigui bona però, en qualsevol cas, no crec que sigui més perniciosa que altres drogues que, per ser legals, tenen una major acceptació social. Em sembla que, com tot, té el seu moment i la seva dosi, depenent de la persona.
El que trobo interessant és fer un repàs a les raons que es donen per a la seva il·legalitat.
1. És dolenta per a la salut - segurament, però també ho és treballar 12 hores diàries i hi ha qui ho ha de fer per força. O pujar a una muntanya de 8000 m i hi ha a qui li patrocinen.
2. Fomenta l'aparició de màfies - no seria el cas de la maria que, com el julivert o la menta, tothom en pot tenir a un racó d'hort, de jardí o de terrassa.
3. No genera impostos - aquí és on els fa mal. Però que no en tenen prou amb l'iva de les llavors, la terra, els llums i tota la parafernàlia que cal per al seu cultiu?
4. Causa la marginació dels seus consumidors - No crec que la marginació vingui motivada pel consum d'altres substàncies que no siguin les que anul·len la consciència dels individus. 
5. És el primer pas cap al consum d'altres drogues més fortes - Això té un doble vessant. Per un costat la tendència d'alguns individus a fer coses que els diferenciïn de la massa. I contra això no hi ha prohibició que valgui. L'altre és que, precisament per la seva il·legalitat, condueix als seus consumidors a recloure's en ambients reservats on pul·lulen traficants de tot tipus d'altres substàncies més perilloses.
Sigui com sigui, el que cal és més educació i menys prohibicions paternalistes i hipòcrites.


Extret d'una tira de Hola Por Qué a El Estafador