diumenge, 25 de desembre del 2011

100 enigmes que la ciència (encara) no ha resolt - Daniel Closa i Autet

52/100 regeneració d'òrgans

Al llarg del nostre desenvolupament embrionari, les nostres cèl·lules proliferen per a formar tots els teixits i òrgans. I tota la informació que requereixen per a fer-ho està continguda dins del seu material genètic que en determinats moments s'activa per a formar un genoll o un ronyó de la mida correcte, al lloc correcte i connectat adequadament a la resta de l'organisme. Però en altres moments roman inactiu. La investigació en aquest camp podria trobar la manera d'activar aquests gens perquè es posessin en marxa quan per accident es perdés algun membre o òrgan, o fos necessari reemplaçar-lo en cas de problemes.

Aquest és un dels 100 enigmes o temes que aquest llibre planteja agrupats per diferents camps del coneixement: "als límits de l'espai i el temps", "el sistema solar i la Terra", "la vida", "els humans", "la salut", "mirant al passat" i "tecnologies i abstraccions".

És veritat que les preguntes que ens fem diuen tant de la nostre forma de mirar el món com les respostes que ja coneixem.
.

.