diumenge, 3 de juliol del 2011

subhasta de peix a la llotja de St. Carles de la Ràpita

A la última subhasta a la que havia assistit, ja fa molt de temps, encara hi havia aquella figura del subhastador que anava recitant els preus a la baixa fins que algú l'aturava acceptant el preu i quedant-se el lot.
Ara veig que això ha desaparegut. Intentaré explicar el procés en imatges tal com l'he entès:

Arribada de les barques



Es descarrega el peix i s'entra a llotja pel mateix ordre d'arribada de les barques a port





Les caixes degudament identificades amb la varietat i el nom de la barca es posen a la cinta contínua que entra a la sala de subhastes.


A la cinta es pesa cada caixa i la passa per sota d'una càmera que en treu una imatge que es projecta per una pantalla a sobre de la qual s'indica el nom de la barca, la varietat, el preu de sortida, el pes i el total de caixes del lot.


Tot seguit comença a disminuir el preu fins que algun comprador l'atura per mitjà d'un comandament a distància, moment en el que el preu s'atura i apareix en pantalla el nom del comprador i el cost total del lot adquirit. Aquesta informació s'imprimeix en una etiqueta que es deixa caure dins de la caixa que a continuació segueix el seu camí cap a la sortida.


 A la sortida s'agrupen les caixes per compradors, s'hi posa gel i, suposo que prèvia liquidació del seu import, la mercaderia és retirada pels seus nous propietaris.